Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tijdens deze editie nodigen we je uit samen te vertragen via tijdloze voorstellingen, aangrijpende performances, gedanste lezingen en meeslepende installaties.

Almost Summer, a Feminist Futures Festival

Moderniteit en postmoderniteit hebben snelheid en versnelling in gang gezet, in het bijzonder door de uitvinding van technologische middelen die ons steeds efficiënter zouden moeten maken, terwijl veel van deze middelen ons in werkelijkheid vervreemden en de ecologische vernietiging vermenigvuldigen. Tegenover de veronderstelde onveranderlijke structurele driehoek die concurrentie, groei en versnelling combineert, stellen wij voor om een pauze in te lassen in ‘business as usual’.

In tegenstelling tot de verdichting van het heden – die ons ertoe brengt steeds meer te doen in steeds minder tijd, tot het punt van verzadiging of zelfs depressie – is dit festival een kans om te experimenteren met vertragen en onze aandacht zachtjes te heroriënteren. Elke performance, installatie en voorstelling creëert op eigen wijze een daad van symbolisch en teder verzet tegen versnelling. Het zijn allemaal uitnodigingen om te “resoneren”, om het met de woorden van filosoof Hartmut Rosa te zeggen.

Lees het volledige voorwoord

White Garden / Feminist School

Praktische info

apap – FEMINIST FUTURES

Almost Summer 2024

Met de steun van:

apap logoFEMINISTFUTUREScreative europe logonationale loterij

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda