Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Filmavond autisme

BE, 1u00
Regie: diverse regisseurs
Documentaire
i.s.m. De Liga Autisme Vlaanderen, JEF en Filmpact

CUBO
filmavond autisme

De Liga Autisme Vlaanderen, JEF en Filmpact organiseren deze filmavond waarbij autisme op een unieke wijze in beeld wordt gebracht. In 3 korte documentaires maak je kennis met 5 kinderen en jongeren met elk hun uniek verhaal.

Radio Felix
0u15 | Lauranne Van Den Heede

Felix is presentator van zijn eigen radioprogramma: Radio Felix! Hij bericht over politieke wantoestanden en spannende tenniswedstrijden in zijn eigen verzonnen nieuws-wereld. Op school wordt Felix vaak op de proef gesteld door zijn autisme. Hij gebruikt zijn radio programma om de confrontaties op school beter te begrijpen.

De Wereld In Mijn Hoofd
0u25 | Productiehuis Sylvester

De wereld in mijn hoofd’ brengt het verhaal van drie kinderen: Bram, Laure en Aukje. Drie kinderen met eigen talenten en interesses, die de wereld op een andere manier beleven, gekleurd door hun autisme. Deze film geeft ons inkijk in de wereld in hun hoofd en de invloed hiervan op hun omgeving.

Bijzonder Buitengewoon
0u15 | Sarah Van Dale

Mona is een fantasierijke tiener die – net zoals haar broer – autisme heeft. Ze staat aan de vooravond van een gigantische stap in haar leven: ze zal de overstap maken naar het gewone onderwijs. Ze moet afscheid nemen van haar klasgenoten en nieuwe vriendinnen maken. Bovendien krijgt ze binnenkort een eigen slaapkamer! Een nieuwe, opwindende wereld gaat voor haar open, maar dat zorgt voor extra spanning.

We sluiten de avond af met een panelgesprek met een aantal mensen die van dichtbij met autisme te maken krijgen.

Speeldata

  • filmavond autisme
  • filmavond autisme
  • filmavond autisme

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda