Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Overdemurenheen

BE 2022, 0u30
Regie: Glenn Dumortier
Nederlands gesproken
Pay what you can (€0/€5/€10/€15/€20)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.
CUBO

De docufilm Overdemurenheen van cineast en slampoet Glenn Dumortier toont een beklijvend ontmoeten tussen gedetineerden en vrije burgers, die samen Poetry Slam maken binnen de muren van de gevangenis. Dumortier, zelf West-Vlaams Kampioen Poetry Slam 2021, slaagde erin om in een uitzonderlijk en rauw kader, een poëtische vertelling te maken.

Woordkunstenaar Sam ‘Samoerei’ Durnez coachte de deelnemers en leerde hen de kracht van woorden en ritme kennen als verbindingsmiddel tussen henzelf, de tegenspeler en het publiek.

Na de film gaan Glenn Dumortier en Sam ‘Samoerei’ Durnez met het publiek in gesprek over de kracht van Poetry Slam om mensen over muren van de gevangenis heen samen te brengen. 

De avond sluiten we af met enkele Poetry Slam-optredens van onder andere Siebrand van De Stroate!

Deze filmavond is een initiatief van Avansa Mid- en Zuidwest, De Stroate vzw, kunstencentrum BUDA en De Rode Antraciet in kader van het project DIALOOG.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda