Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Saint Omer

FR 2022, 2u
Regie: Alice Diop
Drama
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst
CUBO

Centraal in Saint Omer staat Rama, een journalist en schrijver die aan een boek werkt over Medea. Rama zelf, zo leren we uit een reeks flashbacks, had een slechte relatie met haar moeder, die haar de huid vol schold of koudweg negeerde. Zij reist naar Saint Omer om het assisenproces te volgen tegen Laurence Coly, die terechtstaat voor de moord op haar baby. Laurence pleit schuldig, maar beweert dat hekserij de dood van haar kind veroorzaakt heeft. Wat enigszins verrassend is uit de mond van een intellectueel die aan haar doctoraat werkt en wier IQ-score op een genie wijst. Deze Franse inzending voor Oscars won op de 49e editie van Film Fest Gent de Grand Prix voor Best Film.

Saint Omer is een goudeerlijke en onwankelbare film over de twijfels die met het moederschap gepaard gaan én over het latente en aanhoudende racisme in Frankrijk. Het spannendste rechtbankdrama in jaren!

Speeldata

  1. * betekent laatste vertoning.

“Op het filmfestival van Venetië viel deze film meteen in de prijzen. De Fransen beslisten vervolgens om hem naar de Oscars te sturen.” — De Standaard
“Een zeer schrander opgebouwd en steeds dieper onder het vel kruipend drama.” — Humo
“A Quietly Momentous French Courtroom Drama That Subtly But Radically Rewrites the Rules of the Game” — Variety

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda