Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Steun BUDA’s Filmfonds

Een sociaal fonds van filmvrienden om mensen die het wat minder hebben, méér te bieden

Kunstencentrum BUDA zet de laatste jaren bewust in op verjonging, op culturele en maatschappelijke diversiteit en op participatie. Daarbij wordt gefocust op kinderen, jongeren en gezinnen in maatschappelijk kwetsbare posities. Dat gebeurt o.a. via filmkampjes voor kinderen in armoede, filmworkshops in kansarme buurten, een filmclub voor jongeren uit jeugdzorginstellingen en een sociaal tarief voor mensen in armoede via de UiTPAS (20% van de normale prijs).

Met succes, zo blijkt. Het aantal mensen dat Budascoop bezoekt aan sociaal tarief, is in twee jaar meer dan verdubbeld. Een derde daarvan zijn kinderen.

 

Om deze werking verder te kunnen uitbouwen, richtten we BUDA’s Filmfonds op, een sociaal fonds dat moet toelaten nog méér mensen uit verschillende maatschappelijke lagen bij BUDA welkom te heten.

Concreet zoeken we, naast onze hoofdpartner, jaarlijks 5 tot 10 organisaties, service clubs of bedrijven die minstens € 2.000 inbrengen en 100 filmliefhebbers die elk €50 (of meer) doneren om mensen die het wat minder hebben, méér te bieden. Noem het BUDA’s Film Friends als je wilt, want dat is wat het is.

In ruil voor je goedheid, zorgen wij automatisch voor een fiscaal attest, waardoor je 45% van jouw bijdrage terugkrijgt via de belastingen.

Organisaties, service clubs of bedrijven die een contract voor 3 jaar afsluiten (bijdrage minimum €2.000/jaar) zien gedurende die hele periode hun logo op onze filmschermen verschijnen –  net voor de avondvertoningen.

Stort je gift op projectrekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met volgende gestructureerde mededeling: 185/0100/01503 en je ontvangt automatisch je fiscaal attest.

Wil je liever een factuur? Mail niels.derycke@buda.be en stort je je sponsorbedrag (minimum €2.000 + 21% btw) op BE54 0016 0997 6997 met de factuurvermelding.

Met heel veel dank!

Dit is een project met de steun van het Streekfonds West-Vlaanderen, beheerd door de Koning Boudewijnstichting

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda