Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Kick-off Fonds Vrienden van BUDA

Here

Here

Zoals je misschien al weet, richten we – via de Koning Boudewijnstichting – met een aantal mensen het Fonds Vrienden van BUDA op. Kunstencentrum BUDA zet namelijk al jaren stevig in op het bereiken van mensen en groepen die geen of weinig toegang hebben tot kunst en cultuur: kinderen en jonge gezinnen in armoede, jongeren in een instelling, nieuwkomers, on- of laaggeschoolden, mensen met een beperking….

Toegankelijkheid en inclusie zijn voor BUDA geen loze begrippen, zo blijkt uit haar werking: een groeiend aantal mensen maakt gebruik van een kansentarief via UiTPAS (20% van de gewone ticketprijs), er zijn workshops in jeugdzorginstellingen, slechthorenden maken gebruik van een speciale app, er zijn genderneutrale toiletten, prikkelarme voorstellingen, gratis filmkampjes voor kinderen in kwetsbare posities… BUDA doet wat mogelijk is om een zo divers mogelijk publiek te bereiken.

Met het Fonds Vrienden van BUDA willen we deze sociale acties verder versterken en structureel ondersteunen. Het doel? Méér cultuur voor mensen met minder! 

Wij nodigen u daarom met veel plezier en trots uit op de publieke kick-off van het Fonds. Die gaat door op dinsdag 27/02/24 om 19:45 stipt in Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk.

We vertellen u wat het Fonds Vrienden van BUDA concreet wil realiseren en heffen achteraf graag het glas met u. Maar, omdat BUDA nu eenmaal ook een kwaliteitscinema is, nodigen we u tegelijk uit op de bijzondere film Here van Bas Devos. De film ging onlangs in première en wordt overladen met sterren en uitmuntende recensies:

“Een meditatief juweeltje vol verrassing en schoonheid.”De Morgen *****

“Bas Devos bewijst weer maar eens dat hij een van onze best bewaarde geheimen is. ‘Here’ is in al zijn eenvoud 80 minuten pure magie.”De Standaard ****

De film toont op zachte wijze de schoonheid van wat vaak verborgen blijft. Het is, met de woorden van Ruben Aerts (over Here) te zeggen: “een fragiel pleidooi voor meer toenadering, tot de wereld en elkaar, voorbij vooroordelen en stereotyperingen. Het is vaak verrassend te zien hoe weinig je hoeft te geven om versteld te staan van wat je krijgt.” En dat is precies wat ook het Fonds Vrienden van BUDA wil doen: geven, om een veelvoud aan maatschappelijke impact terug te krijgen.

We hebben overigens goed nieuws: er is een reële kans dat Bas Devos, regisseur van Here, langskomt om het Fonds te steunen én na de film jullie vragen te beantwoorden!

We willen jou er écht graag bij op dit gebeuren! Wil je graag meer weten over het Fonds én een bijzondere film meepikken? Tickets kun je HIER reserveren! We leggen met plezier 1 of 2 vrijkaartjes opzij. (Vol = vol, dus wacht niet te lang om in te schrijven!)
Meer info over de film vind je HIER.

We kijk er erg naar uit u te ontmoeten!
Warme groet en graag tot dinsdag 27 februari!

Katrien Braem & Jos Helewaut (oprichters van het Fonds Vrienden van BUDA)
Julie Vandenbroucke (voorzitter van het Bestuurscomité)
Jan Despiegelaere (vertegenwoordiger van de Koning Boudewijnstichting)
Kristof Jonckheere (directeur kunstencentrum BUDA) in naam van het hele BUDATEAM – Alieke, Bram, Brecht, Famke, Kevin, Lien, Lieve, Luna, Mathilde, Marlies, Marlies, Maureen, Michiel, Niels, Ole, Simon, Tom (en zo’n 100 BUDA-vrijwilligers)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda