Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

OPEN CALL: SET THE TABLE

Set the table

Cristina Carvalhal & Raquel André: SET THE TABLE

In juni komen de Portugese kunstenaars Cristina Carvalhal & Raquel André in residentie bij Kunstencentrum BUDA. Samen met hun ploeg werken ze aan hun nieuwste voorstelling SET THE TABLE. Een groep vrouwen komt samen om een tafel te bouwen, om een tafel te dekken en om elkaar te ontmoeten. Ondertussen delen ze hun verhalen over huis, werk, ontmoeting, intimiteit, macht, toekomst en vele andere. Op die manier willen ze verschillende vrouwen graag een stem geven op het podium. De verhalen die in de voorstelling aan bod komen, worden verzameld aan de hand van workshops.

De groep organiseerde deze workshops al in Kroatië en Portugal en stoppen ook in Roemenië, vooraleer ze hun eindstop houden in Kortrijk. Vorige deelnemers ervaarden deze workshops als een sterke ervaring en kregen het gevoel dat ze op een diepe manier met zichzelf in contact kwamen.

Sommige verhalen die aan bod komen tijdens de workshops zullen deel uitmaken van de theatervoorstelling en een documentairefilm die in september in première gaan in Portugal. De voorstelling wordt daar gespeeld door professionele acteurs en misschien sta jij ook op het podium? Deze voorstelling wordt ook in Budascoop getoond tijdens NEXT festival in november. Wie deelneemt aan deze workhopreeks, kan in november bij ons op het podium staan.

Wie kan meedoen?

  • Je bent 18 of ouder en identificeert je als vrouw.
  • Je hebt goesting en staat ervoor open om verhalen te delen met een groep.
  • Je bent beschikbaar op alle workshopmomenten.

Wat heb je nodig?

  • Geen theaterervaring nodig
  • Comfortabele kledij nodig voor bewegings- en theateroefeningen
  • De voertaal van de workshops is Engels, we voorzien wel een vertaler, voor wie geen (vloeiend) Engels spreekt

Wanneer?

  • 23 tot 27 juni
  • 17:00 tot 20:00

De smaak te pakken?

Mail naar Famke via famke@buda.be of bel naar 0471 65 76 69 om je in te schrijven.

i.k.v. BespectACTive!

BeSpectative! creative europe logo

Trefwoorden: #

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda