Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

JEANNE. Or the Western Touch: Am I Evil?

Am I Evil?

Wanneer wordt erotische literatuur een platform voor postkoloniaal en feministisch onderzoek?

Hoe kunnen we de tools van erotisch schrijven gebruiken om processen van nanoracisme, structurele discriminatie en exotisering te onderzoeken, zowel rond als in die tools?

‘Am I Evil?’ is een workshop erotisch schrijven, gecureerd door Simone Basani en Alice Ciresola. Deelnemers onderzoeken deze vragen via een methodologie van horizontale en collectieve mentoring.

De workshop ontleent zijn naam aan, en wordt ingeleid door, een lecture-performance van kunstenaar Roger Fändrich: een semifictieve speculatie over het (seks)leven van de Afrikaanse kunsthandelaar Jeanne Walschot.

Na de lecture-performance werken de schrijvers over een periode van meerdere weken samen in dialoog met dichter en schrijver Els Moors, met de curatoren en met de kunstenaar. In individuele en collectieve schrijfsessies produceren ze nieuwe teksten die hun relatie tot het onbekende en het andere blootleggen.

De teksten die ontstaan tijdens dit proces worden gedeeld met het publiek via een audiobook, een openbare voorstelling en een onlinepublicatie.

Mei 2022 – juni 2023


Workshop methodology: Simone Basani and Alice Ciresola with Els Moors & Roger Fähndrich
Lecture-performance as workshop introduction: Roger Fähndrich
Invited writer: Els Moors
Co-produced by: Kunstencentrum BUDA, Letterzetter/ Bib Kortrijk & C-Takt
JEANNE. Or the Western Touch is a long term project co-produced by C-Takt – platform transdisciplinair talent (Genk), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), wpZimmer (Antwerp), radical_hope/Heike Langsdorf (Brussels).

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda