Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

bodies of knowledge

bodies of knowledge in Kortrijk

Trefwoorden: #
bodies of knowledge

bodies of knowledge is een plek waar mensen van elkaar kunnen leren. Dingen die men meestal niet leert, verteld door stemmen die niet altijd gehoord worden, uit verschillende delen van de samenleving en de wereld. In bodies of knowledge wisselen we kennis uit die een rechtvaardigere en meer humane samenleving voedt. Het is een ruimte om te luisteren, te vragen, te verbinden.
bodies of knowledge verwelkomt eerder levensexperts dan professionele autoriteiten.

Als semi-nomadische klasruimte is bodies of knowledge steeds enkele weken of maanden op dezelfde plek in de stad aanwezig, om vervolgens weer te verhuizen.

bodies of knowledge werd geïnitieerd door Sarah Vanhee in Brussel en verhuist in 2023 naar Kortrijk voor een lokale versie.


Dit project is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logocreative europe logo

Sarah Vanhee is kunstenaar, performer en auteur. Haar interdisciplinaire werk beweegt zich tussen de publieke ruimte en het institutionele kunstveld. Ze werkte in gevangenissen, huiskamers, open velden, theaters, vergaderzalen, enz. Ze stond eerder in BUDA met On Justice, Unforetold en The Making of Justice.

bodies of knowledge is een los collectief van mensen die in Brussel wonen, en die geïnteresseerd zijn in de onderbelichte kennis die in de stad leeft. Zij ontmoeten de ‘bodies of knowledge’ die in de tent aan het woord komen, en bepalen mee wat voor kennis er op het programma staat, en wie er aan het woord komt. Vandaag bestaat het kernteam van BOK uit Damla Ekin Tokel, Flore Herman, Jean-Baptiste Polge en Sarah Vanhee. Eerder bevond BOK zich al in de gemeentes Anderlecht, Schaarbeek en Brussel Stad en, met een lokale versie, in Bergen (Noorwegen).

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda