Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Rachid Laachir (BE)

A crock of bull at the crack of dawn

In order to control life we try to name it, in order to control death we perform it.

In A crock of bull at the crack of dawn exploreert theatermaker, performer en ontwerper Rachid Laachir metamorfoses. Door het gebruik van lichaam, stem, kostuums en andere objecten creëert hij personages op het snijpunt van het natuurlijke, het menselijke, het magische en het mystieke.

A crock of bull at the crack of dawn is een revue van kleine en grote emoties. Elke scène is een daad van liefde of van geweld, een daad van ego of van god, een daad van leven of van dood, een daad van belang, een daad van verveling.

Via een collage van handelingen gaat hij op zoek naar een universele taal, weg van de ratio, op weg naar de waanzin. Hij hanteert de taal van beweging en van objecten die spreken. Het beeld breekt af en bouwt op, het licht breekt op de vloer en licht op wat breekt.

Rachid Laachir (BE)

Rachid Laachir behaalde zijn master scenografie en kostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen in 2009. Hij ontving voor zijn afstudeerwerk de prijs voor jong opkomend talent. De voorbije jaren ontwierp en realiseerde hij de scenografie van talrijke theatervoorstellingen in binnen- en buitenland. In 2018 werd zijn werk voor Karolien Verlinde, Tuning People, hetpaleis en Dschungel Vienna genomineerd voor de Stella Prijs voor Beste Scenografie.
Rachid Laachir creëerde gedurende zijn artistiek parcours ook zijn eigen (theater)voorstellingen – waarin hij zelf ook speelde. Zijn algemene interesse en zijn sterke, radicale visuele taal draaien zowel rond de dualiteit/het antagonisme van menselijke en natuurlijke werelden, als om de (sociale) evolutie van de homo sapiens in relatie tot zijn vaak negatieve interactie met dierlijkheid en natuur.

In residentie

12 jun 2023 – 15 jun 2023
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda