Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Adaline Anobile (CH) & Julie Gouju (FR)

Adaline Anobile (CH) & Julie Gouju (FR): à 10 cm près

Wat zie je in een afwijking? Mogelijke overeenkomsten, reële onenigheden. Een afwijking waarnemen is ze meten. Niet door middel van een berekening, maar door een voeling voor afstand en nabijheid. Dichter en dichter, verder en verder, op tien centimeter na, who cares? Wat in deze benadering heel het verschil uitmaakt is even onbeduidend als dat of dat getal. De maat geeft geen barst om het getal. Dit stuk gaat op zoek naar afwijkingsprocessen. De afwijking is de mogelijkheid tot een relatie tussen twee lichamen en twee stemmen.

(extract uit een tekst van Mohamed Amer-Meziane)

Adaline Anobile (CH) & Julie Gouju (FR)

Performer en choreografe Adaline Anobile behaalde een Master in Textieldesign aan l'école Nationale Supérieure des Arts Visuels de la Cambre voordat ze haar onderzoek in dans verderzet tijdens de opleiding ex.e.r.ce in het Centre Chorégraphique National in Montpellier. Belangijk in de ontwikkeling van haar werk waren haar ontmoetingen met filosofie en somatische praktijken, vechtkunsten en de stem. Haar performances onderzoeken hoe ze een werkelijkheid met verschillende stemmen en lichamen kan creëren, met een veelheid van texturen en lengtes.

Filosofe en choreografe Julie Gouju's werk is een kruising tussen dans en filosofie en tasten de choreografische mogelijkheden van taal af. Momenteel ontwikkelt ze geluids- en lichamelijke praktijken, waarmee ze experimenteert vanuit teksten. 

In residentie

14 jan 2018 – 25 jan 2018
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda