Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Alain Michard (FR)

Alain Michard (FR): En danseuse

Voor En danseuse, Alain Michard werkt hij samen met meer dan 20 choreografen en vertrekt vanuit de idee dat de choreograafs lichaam de bron is van zijn of haar werk en dat daaropvolgend leidt tot een ware dansgeschiedenis. Het resultaat is een scenografie met geluid en video.

Het eerste deel, En danseuse (part 1), werd gepresenteerd in DañsFabrik festival – Le Quartz, Brest (France) en ook op June Events – Atelier de Paris-CDCN Carolyn Carlson (France) (http://atelierdeparis.org/en/june-events). Het tweede deel, En danseuse (part 2), start met een residentie hier in kunstencentrum BUDA, waarbij choreografes Mette Ingvartsen en Adva Zakaï het collectief creatieproces vervoegen.

credits:
Production : LOUMA
Coproduction : Les Laboratoires d’Aubervilliers, CDCN Atelier de Paris-Carolyn Carlson, Le Fonds de dotation du Quartz - Brest, CND - un centre d’art pour la danse
Avec le soutien de : Kunstencentrum BUDA-Courtrai (BE), la Région Bretagne avec le CNC.
Avec l’aide du Musée de la danse - CCNRB, de Réservoir danse - Rennes et du TU – Nantes
LOUMA est soutenue par le Ministère de la Culture-DRAC Bretagne, la Région Bretagne et la Ville de Rennes.

Alain Michard (FR)

Frans choreograaf en beeldend kunstenaar Alain Michard werkt met diverse media: muziek, film, fotografie, en schrijven. Hij werkt zowel in de publieke ruimte, als met een focus op collectieve kunstgeschiedenis. Hij werkt zowel met andere kunstenaars samen, als met amateurs en inwoners. Sommige van zijn films – zowel documentaires als fictie – zijn gebaseerd op zijn relatie tot dans, en ook En danseuse vertrekt vanuit deze relatie. 

In residentie

27 mei 2018 – 01 jun 2018
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda