Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Albert Quesada/ACME (ES/BE​/HU/IT​)

Albert Quesada/ACME (ES/BE​/HU/IT​): It’s time

It's time is een stuk voor 3 dansers en live muzikanten die de subjectieve beleving van het verglijden van de tijd onderzoeken, bevragen en manipuleren.

Geïnspireerd door graphic novels en hoe die het voorbijgaan van de tijd voorstellen, zullen de performers en muzikanten versnellen, vertragen, bevriezen en hun eigen bewegingen omkeren, en daarmee onze ervaring van tijd en beweging in de war brengen.

Tijdens hun residentie in BUDA gaan ze de algemene structuur van de voorstelling ontwikkelen en het technische ontwerp uittekenen (licht en decor).

Albert Quesada/ACME (ES/BE​/HU/IT​)

De Spaanse choreograaf en danser Albert Quesada werkte in het verleden al vaker in de BUDA-studio’s, o.a. aan Solos Bach & Gould,  Trilogy, Slow Sports….  Met de compagnie ACME realiseert hij diverse artistieke projecten, samen met de Italiaanse performer Federica Porello (dans, objectentheater en schaduwspel), de Hongaarse performer Zoltán Vakulya (dans en performance) en andere kunstenaars waar hij structureel mee samenwerkt. Albert Quesada’s zaalvoorstellingen evolueerden gaandeweg tot studies rond muziek – met muziek als betekenisdrager: wat is muziek, wat betekent het om muziek te spelen, en vooral: wat betekent het om te luisteren?

Voor ACME’s nieuwe creatie It’s time werken ze samen met de Catalaanse componist Octavi Rumbau. Zijn werk focust op de interactie tussen akoestische en elektronische geluiden en de kneedbaarheid van muzikale tijd.

In residentie

19 mrt 2017 – 31 mrt 2017
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda