Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Aleksander Georgiev & Dragana Zarevska (MK)

Aleksander Georgiev & Dragana Zarevska (MK): Madness runs in the family

Dankzij de samenwerking tussen Lokomotiva (Centrum voor Nieuwe Initiatieven in Kunst & Cultuur, Skopje) en het Europees netwerk APAP (Advancing Performing Arts Project), kunnen ze aan de slag bij kunstencentrum BUDA in Kortrijk.

Ze werken er aan Madness runs in the family (‘Waanzin zit in de family’), een voorstelling of familie-liefde, -constellaties en –complicaties, geïnspireerd door Georgiev’s eigen voorstellingen met zijn moeder en vader de voorbije jaren. Ze richten zich op de spanning tussen de drang tot performen, en de desinteresse of onwetendheid van de familieleden rond performance; “saai! Intellectueel! Afstandelijk! En een beetje té makkelijk om een échte job te zijn!”

Aleksandar & Dragana suggereren elke speler om projecten op te zetten met hun familie. Of, zoals Shaw ooit zei: “Als je niet bevrijd raakt van je familieskelet, kun je het maar beter laten dansen!”

Aleksander Georgiev & Dragana Zarevska (MK)

De Macedonische choreograaf en performer Aleksandar Georgiev (°85) studeerde Danstheater, volgde extra opleidingen bij o.a. NOMAD Dance Academy, Spazio and DanceWeb en haalde zijn MA Choreography aan DOCH, Stockholm. Sinds 2008 werkt hij rond ‘intensiteiten’, met (sinds vorig jaar) een focus op ‘familie’.

De Macedonische beeldende kunstenares Dragana Zarevska (°85) studeerde Filmregie aan NBU, Sofia en Media aan Methodius University, Skopje. Ze ging als artist-in-residence aan de slag in o.a. SITE – Production Centre for Performing Arts (Stockholm), Trafó (Budapest) werkte o.a. in Ausland (Berlin), PACT Zollverein (Essen), Les Laboratoires d'Aubervilliers (Paris) en Dansens Hus (Stockholm). Ze vormt met Jasna Dimitrovska een artistiek duo onder het pseudoniem Ephemerki en maakt muziek onder de naam Telemama.

In residentie

03 mei 2015 – 15 mei 2015
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda