Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Alma Söderberg (SE)

Alma Söderberg (SE): Trio

In Trio zoeken ze naar de axiomatische praktijk van “het luisteren naar beweging”. Ze gebruiken hun stem om hun beweging geluid te geven en ze laten het geluid de beweging beïnvloeden. De verwikkeling tussen zowel geluid en beweging als tussen de drie dansers, creëert een rijk en complex verweven geheel.

Alma Söderberg (SE)

De Zweedse Alma Söderberg (°’83) volgde als kind klassiek ballet, tapdanste in haar slaapkamer, trok op haar 16de naar Spanje om flamenco te studeren maar zocht na een jaar nieuwe einders in o.a. Stockholm, Parijs, Madrid en ten slotte Amsterdam. Op haar 8ste besloot ze choreograaf te worden, maar studeerde pas 20 jaar later af aan het SNDO met de memorabele solo Cosas. Daarna maakte ze o.a. A Talk met Jolika Sudermann en richtte ze mee het muziek en performance-collectief John The Houseband op, dat in 2013 al in BUDA werkte en er verse composities lieten horen tijdens Buda Vista #3. In Buda Vista #7 / We Love Radio en Almost Summer gaf ze samen met Hendrik Willekens een concert. Haar voorstellingen Nadita en Deepitude waren ook eerder in BUDA te zien. 

In de meeste van haar projecten staan muziek, ritme en zingen centraal. Alma ontwikkelde een  bijzondere manier van werken; vaak vertrekt ze van collages van woorden, beelden, zinnen, letters of ruimte tussen artikels die ze uit de kranten knipt. Die collages deelt ze met het publiek, aangevuld met commentaren van anderen of haarzelf over haar werk.

In residentie

14 okt 2018 – 27 okt 2018
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda