Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anna Gaïotti & Vierge Noir E (FR)

ANNA GAÏOTTI & VIERGE NOIR E (FR): Les Antécédentes

Een centrale plaats in haar werk is weggelegd voor het oudste beroep ter wereld: de prostituee. Dat is niet anders in Les Antécédentes, de derde productie van haar gezelschap Lovalot. Gaïotti dompelde zich de afgelopen jaren onder in het nachtleven in Zürich. In het bijzonder werd ze getroffen door de Langstrasse, waar prostituees en transseksuelen uit Latijns-Amerika en Azië samenleven, en waar feest en sekswerk hand in hand gaan. Gaïotti zag er hoe met geld schimmige relaties beklonken werden, maar ontdekte ondanks de hardheid ook grote vreugde. Nadien ging ze op zoek naar de grenzen van haar eigen intieme leven.

Les Antécédentes toont de metamorfose van een mens op zoek naar seksuele energie. Op het theater gooit Gaïotti haar lichaam in de strijd. Met dans, tekst en zelfgemaakte kostuums creëert ze een spannend totaalspektakel. Inspiratie daarvoor haalde ze uit het Japanse Nō-theater en de figuur van de clown. Vierge Noir e maakt het plaatje compleet met een rauwe, extatische soundtrack.

Anna Gaïotti & Vierge Noir E (FR)

De veelzijdige Anna Gaïotti overbrugt in haar werk de kloof tussen het erotische schrijven en het poëtische lichaam. Na haar studie aan de Beaux-Arts van Parijs begon ze op 24-jarige leeftijd met klassieke dans, waarna ze ook de hedendaagse dans ontdekte. Ze trad op met choreografen als Mark Tompkins en de regisseur en circusartiest Phia Ménard en beoefent de Japanse zwaardvechtkunst kendo sinds haar twaalfde. In haar werk, gefocust op het vrouwelijke lichaam, vermengt ze al die invloeden tot één geheel.

In residentie

04 okt 2020 – 09 okt 2020
Budascoop

On tour

21 nov 2020 – 21 nov 2020
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda