Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anna Rispoli (IT/BE)

Anna Rispoli (IT/BE): Tempus Fugit

De voorbije 2 jaar was ze geregeld aan het werk in Kortrijk. In opdracht van kunstencentrum BUDA creëert ze in het kader van De Grote Verleieding Tempus Fugit, een stadsperformance geïnspireerd op de langdurige Leiewerken. Anna verzamelde interviews van getuigen en bewoners en geeft die terug in een bijzonder soort van ‘docufictie’. Persoonlijke herinneringen, legendes, fait divers en technische gegevens vormen samen een originele ‘cantate’, een hommage aan de rivier en een meditatie over de Westerse benadering van vooruitgang….

Anna Rispoli (IT/BE)

Anna Rispoli (1974) werd geboren in de Noord-Italiaanse stad Bassano del Grappa, maar trok al snel naar Bologna om er in diverse theatergezelschappen terecht te komen, in een milieu waar het politieke en culturele activisme sterk aanwezig waren. Sinds 2000 werkt ze samen met het kunstenaarscollectief ZimmerFrei (Biënnale Venetië, Manifesta07, Biënnale Valencia, Internationaal Filmfestival Rome, Torino Film Festival e.v.a.), wiens volledige cyclus films Temporary cities getoond zal worden op het komende Filmfestival van Gent.

Sinds 2008 woont ze in Brussel. In haar werk stelt ze vaak de verhoudingen tussen mens en stad op scherp.

Voor Kortrijk Congé 2014 – stad in staat van uitzondering ontwikkelde ze met het platform Potential Office Project een ‘economie van acties’; kwestie van een fictieve stad zonder geld uit te testen gedurende 25 uren. In mei 2015 opende Anna het Brusselse KunstenfestivaldesArts met Les Marches de la Bourse, waarbij ze betogers van weleer opriep hun boodschap opnieuw uit te schreeuwen.

In residentie

24 aug 2015 – 12 sep 2015
op locatie, Kortrijk

On tour

11 sep 2015 – 19 sep 2015
op locatie in Kortrijk

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda