Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anne Juren (FR)

Anne Juren (FR): Fantasmical Anatomy, an environment

De afgelopen jaren heeft Anne Juren een Fantasmical Anatomy ontwikkeld. Hier worden lichamen en het lichaam van het theater niet langer verondersteld gewoon in en aan de wereld te worden gegeven, maar worden ze eerder begrepen als zowel de plaats van het denken – de plaats van waaruit het denken plaatsvindt – en als het object van het denken. Het project breidde de verbeelding van het lichaam en zijn anatomie uit door een landschap voor te stellen met poëtische, fantastische, speculatieve en fantasierijke dimensies en door de choreografie te plaatsen in het lichaam van het theater en het lichaam van de persoon die in de ruimte aanwezig is.

Anne Juren (FR)

De Frans choreografe en danseres Anne Juren (°78, Grenoble) woont en werkt in Wenen. Ze studeerde dans in Lyon, Franse literatuur aan de Sorbonne en French literature at the Sorbonne en liep stage bij de befaamde Trisha Brown Company in New York.

Ze was halverwege de jaren 2000 vaak te gast bij Dans in Kortrijk, waar ze o.a. samenwerkte met Alice Chauchat (J’aime) en Kroot Juurak (Look look) en in 2006 maakte ze voor kunstencentrum BUDA de voorstelling Tennis op de speelvelden van de Wikings.

Sindsdien werkte ze voor o.a. Burgtheater, Tanzquartier, Brut en Impulstanz Wenen (AT).

In residentie

12 jan 2020 – 19 jan 2020
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda