Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anneleen Keppens (BE)

Anneleen Keppens (BE): The moon is the moon is the moon

In The moon is the moon is the moon zoekt danseres en choreografe Anneleen Keppens naar een evenwicht tussen enerzijds pure, abstracte dans en anderzijds leesbaarheid en transparantie.

Het is een dans die opbouwt en weer ontbindt. De voorstelling wil vormen aangeven en de vorm weer loslaten. Zoals Tibetaanse monniken wekenlang met precisie en toewijding aan een zandmandala werken om daarna de zandkorrels bijeen te vegen als teken van de vergankelijkheid van het materiële, zo bouwen ook de dansers hun choreografie op om hun bewegingen daarna uit te wissen. Wat overblijft is de gemeenschappelijke ervaring van dansers en publiek.

The moon is the moon is the moon is een dansstuk pur sang, dat een genereus gebaar maakt naar het publiek. De onthullende, bijna ritualistische choreografie en de muziekcompositie van Gerrit Valckenaers nodigen uit om in de dans af te dalen en ze dieper te beleven.

Anneleen Keppens (BE)

De Kortrijkse Anneleen Keppens studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan P.A.R.T.S. in Brussel. Sindsdien werkt ze als danseres voornamelijk samen met Daniel Linehan/Hiatus en danste ze in Rétrospective van Xavier Le Roy in Centre Pompidou in Parijs en toerde ze met Drumming van Anna Teresa De Keersmaeker (Rosas). 

In residentie

10 sep 2017 – 21 sep 2017
Budascoop

On tour

04 okt 2017 – 04 okt 2017
De Spil Roeselare

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda