Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Antonia Baehr (DE) & Valérie Castan

Antonia Baehr (DE) & Valérie Castan: Des Miss & Des Mystères

In januari en februari 2015 werkte Antonia bij kunstencentrum BUDA aan Des Miss & Des Mystères (Franse versie met Engelse boventitels). Ze deed dat samen met danseres Valérie Castan, die zich in de kijker werkte met audio beschrijvingen van dansvoorstellingen, bedoeld voor slechtzienden en blinden.

Samen bedachten ze beschrijvingen van ingebeelde choreografieën. Die worden op scene versterkt met acties van Drag-performer William Wheeler. Beelden en beschrijvingen ervan gaan een fascinerende paringsdans aan. De schijnbare eenduidigheid van de taal wordt compleet onderuit gehaald. Des Miss & Des Mystères is tegelijk een choreografie en een hoorspel, en zoekt daarbij de grenzen van het theater op.

Antonia Baehr (DE) & Valérie Castan

De Duitse Antonia Baehr studeerde Film- en mediakunst in Berlijn en Performance in Chicago. Baehr put in haar werk uit meerdere disciplines en geeft de kunstenaars waar ze mee samenwerkt wisselende rollen; regisseur wordt performer, auteur toeschouwer enz…. Het resultaat: gretige grappige voorstellingen die een bijzondere blik op het Leven bieden. Weg van clichés en hokjesdenken, en op zoek naar nieuwe vormen om wat Anders of Vergeten is, te tonen aan een nieuwsgierig publiek.

Baehr was eerder bij BUDA Kortrijk aan het werk voor de creatie van For Faces, dat te zien was op NEXT 2010. Ze is ook al jaren met ‘geluid’ bezig; ze organiseerde Labor Sonor (een serie rond experimentele muziek en performance) en het festival Radioriff in Berlijn.

In residentie

07 jan 2015 – 26 feb 2015
Budascoop

On tour

27 feb 2015 – 27 feb 2015
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda