Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jihan Imago (FR/BE)

Arch8ve

Arch8ve

In een tijd waarin vragen over identiteit centraal staan in de performatieve scene, wil Jihan Imago een zeer persoonlijk en tegelijkertijd universeel thema aansnijden, namelijk dat van een bestaan zonder een dominante taal te beheersen. Door een parallel te trekken tussen de geschiedenis van zijn grootouders die in de jaren 50 in Frankrijk aankwamen en als analfabeten werden beschouwd omdat ze de taal van het gastland niet spraken, en zijn eigen danspraktijk zonder referenties of een vocabulaire zoals hedendaagse dans, klassieke dans, hiphop of een andere taal te hebben geleerd. “Ik richt me eigenlijk op veel diepere subthema’s zoals legitimiteit, zelfrespect, de urgentie om jezelf uit te drukken en begrepen te worden, de aanwezigheid in de marge van de dans, de noodzaak om je uit te drukken en de noodzaak om je te laten begrijpen en aanwezigheid in de marge.”

Arch8ve is een onderzoek dat de mythes van identiteitsconstructie opzoekt. Het maken van een dialoog tussen zowel de Archet8pes die zijn vastgelegd in films en herinneringen die zijn kindertijd hebben beïnvloed, en de Archit8e die rituelen en settings opslaat om het raamwerk opnieuw te creëren terwijl hij van de ene dansstudio naar de andere gaat. Het gebruik van het eigen lichaam als gereedschap voor het verzamelen en catalogiseren – als een archiveringszone – waarbij het wordt getransformeerd tot een bibliotheek van sequenties.

 

THE TEAM
Artistiek directeur en performer:
Jihan Imago
Dramaturg: Marie Diaby
Adviseur choreograaf: Milo Slayers
Buitenaanzicht: Nedjma Hadj Benchelabi
Productie: Anaku vzw

Jihan Imago (FR/BE)

Jihan Imago is choreograaf, schrijver en performer uit Brussel. Zijn vorige solo’s voorstellingen Natural Born Healer en Nadir Point brachten hem tot een derde onderzoek Arch8ve waar hij nu aan werkt. Als niet-danser stelt het grootste deel van zijn werk mobiliteit in vraag, de talen en conditionering.

In residentie

13 mei 2024 – 24 mei 2024
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda