Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Atelier Bildraum & LOD

Atelier Bildraum & LOD: i c o n

Na bijna anderhalve eeuw blijft het dodenmasker van L’Inconnue de la Seine ons fascineren. De mysterieuze glimlach op het gelaat van deze jonge onbekende vrouw, die in de Seine zou zijn verdronken, verwierf ondertussen een cultstatus. Atelier Bildraum, Frederik Neyrinck en Sabryna Pierre verplaatsen de mythe naar de hedendaagse beeldcultuur en vertellen een universeel verhaal over schoonheid en vergankelijkheid. i c o n, een hybride mix van fotoshoot, filmset en concert, wil een licht werpen op hoe wij vandaag met het menselijk portret omgaan. Net als bij Andy Warhol en zijn Factory events vervaagt in i c o n de grens tussen de kunstenaar op scène en de toeschouwer in het publiek. Icoon wordt aanschouwer, model wordt fotograaf, man wordt vrouw en slachtoffer op zijn beurt dader.

Tickets voor de voorstellingen tijdens NEXT vind je hier.

Atelier Bildraum & LOD

In Atelier Bildraum werken architect Steve Salembier en fotografe Charlotte Bouckaert samen aan performances, scenografie & installaties. Daarin staan ruimte, beeld en verbeelding centraal. Hun eerste voorstelling Bildraum werd in 2015 op Theater aan Zee bekroond met de Big in Belgium–award en in 2016 met de Total Theatre Award op het Edinburg Fringe Festival. In het seizoen 2016-2017 werkten ze voor de eerste keer samen met LOD. De muziek van hun voorstelling In Between Violet and Green werd geschreven door LOD-componist Thomas Smetryns.

LOD muziektheater is een Gents productiehuis voor opera en muziektheater, een creatieve thuis voor artiesten. Al 25 jaar creëert het producties die vaak toonaangevend bleken voor het hedendaagse landschap van opera en muziektheater. LOD engageert zich om trajecten uit te zetten op lange termijn, met componisten zoals Kris Defoort, Daan Janssens, Dominique Pauwels en Thomas Smetryns, en met regisseurs Josse De Pauw, Inne Goris en Fabrice Murgia.

In residentie

28 okt 2018 – 14 nov 2018
Budascoop

On tour

13 nov 2018 – 14 nov 2018
BUDA, ikv NEXT festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda