Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Begüm Erciyas (TR) & Matthias Meppelink (DE)

Begüm Erciyas (TR) & Matthias Meppelink (DE): Voicing Pieces

Samen creëren ze Voicing Pieces, een lange termijn project dat leidt tot verschillende soorten presentaties tussen 2014 en 2017. Focus ligt op ‘het spreken’, waarbij wie spreekt geconfronteerd wordt met zijn eigen stem, als (in) een theaterzaal. De eigen stem wordt dé plaats van gebeuren, wordt de voorstelling zelf, fascinerend en verrassen.

In Voicing Pieces wordt het publiek één per één doorheen een parcours van diverse ‘stations’ geleid. Elk ‘station’ is ontworpen als een mini-theaterpodium-voor-het-hoofd, vol technische mogelijkheden. Daardoor wordt de ontmoeting met je eigen stem optimaal. In elk station vind je een script, dat je hardop leest. Je ontdekt er dat jij niet enkel met je stem speelt, maar je stem ook met jou….

Tijdens hun residentie in BUDA (onder)zoeken Begüm en Matthias welke strategieën er nodig zijn om een maximale theatraliteit te bereiken, én proberen ze voor het eerst verschillende stations samen te brengen in één parcours met vocale, technische en inhoudelijke verbindingen.

Begüm Erciyas (TR) & Matthias Meppelink (DE)

Begüm Erciyas (° ’82, Ankara) studeerde moleculaire biologie en genetica in Ankara en was tegelijk verbonden aan diverse dansprojecten. Ze studeerde aan de Experimentele Dansacademie Salzburg (AT), is lid van Sweet and Tender Collaborations en nam van daaruit deel aan diverse samenwerkingprojecten. Ze was artist-in-residence bij o.a. Akademie Schloss Solitude Stuttgart, K3- Tanzplan Hamburg, TanzWerkstatt Berlin en Goethe Institute Kyoto. Haar meest recente creaties omvatten Ballroom (2010), MATCH (Tanz im August Berlin, 2011), this piece is still to come (Kampnagel Hamburg, 2012) and A Speculation (Hebbel am Ufer HAU, 2014). Deze laatste productie was tevens de eerste residentie van Begüm in BUDA Kortrijk.

Nu werkt in de BUDA studio’s met Matthias Meppelink. Hij studeerde aan Toegepaste Theaterwetenschappen in Giessen (DE), richtte de performance groep Monster Truck op en is momenteel in verschillende constellaties aan het werk als muzikant en licht ontwerper.

In residentie

06 mrt 2016 – 17 mrt 2016
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda