Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Bernard Van Eeghem

Bernard Van Eeghem (BE): IF

Nu werkt hij bij kunstencentrum BUDA met Katja Dreyer (die hier vorig jaar te zien was met haar solo ‘Kroniek’) aan IF, zijn gloednieuwe voorstelling waarin via een mix van disciplines en een ketting van opeenvolgende acts in toptempo aaneen wordt geregen, en het publiek langs lijnen van geleidelijkheid, langzamerhand te weten komt wat voor hem dit leven de moeite waard maakt.

Zang en dans, mime en politieke statements, poëzie en anekdotes, theater, kunstgeschiedenis, het komt ruim aan bod in deze voorbijvliedende performance met een naar de keel toesnoerende climax.

Bernard Van Eeghem. Wie is hij? Wat drijft hem? Waar en waarom leeft hij?

Komt dat zien in IF.

Bernard Van Eeghem

Bernard (°1953, Komen) studeerde architectuur in Gent en kunstgeschiedenis in Brussel. De Bloedprocessie in Brugge, waar hij als kind opgroeide, maakte op hem een onuitwisbare indruk. Het voedde zijn verlangen, niet zozeer naar het grote totaalspektakel maar naar de integratie van de verschillende kunsten. Het ideaal van het gesamtkunstwerk maar dan alleen of met weinig mensen. Bernard Van Eeghem schrijft teksten, ontwerpt affiches en decors, acteert, zingt en performt, maakt theater en tentoonstellingen. Hij gaf les in hedendaagse schilderkunst, doceerde aan het Lemmensinstituut, was gastdocent aan het RITS, jurylid van het Theaterfestival en mentor voor jonge artiesten op Theater aan Zee.

U kent Bernard Van Eeghem misschien van zijn ‘schildervoorstelling’ Bloedsomloopworsts in de verlaten hangar op het ‘filefestival’ Kortrijk Congé 2013.

In residentie

05 apr 2015 – 10 apr 2015
Budascoop

On tour

17 apr 2015 – 17 apr 2015
Beursschouwburg

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda