Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Mona Thijs (BE) & Astrid De Haes (BE)

Blueberries leave bruises on the skin

“Een eerste onderzoek voor onze nieuwe voorstelling Blueberries leave bruises on the skin, een drietalige (Nederlands, Engels, Frans) theatervoorstelling met fysieke inslag, waarin we ons de vraag stellen: op welke manieren kunnen we onszelf vereeuwigen? En vanwaar komt die drang onszelf de eeuwigheid in te katapulteren?”

Mona Thijs (BE) & Astrid De Haes (BE)

Astrid De Haes (1996) begon met dansen toen ze zes was en heeft sindsdien grote interesse in beweging en het lichaam. Ze studeerde Autonome Vormgeving aan de School of Arts in Gent. Als masterproef voerde ze vooronderzoek voor haar voorstelling Untitled 1. Deze creatie met vier dansers en vijf muzikanten, en muziek van Abel Ghekiere, werd geselecteerd voor editie 2021 van Antwerps nieuwemakersfestival Love at first Sight. Astrid maakte in 2021 ook samen met en voor Pierre Bastin de danssolo After All, die te zien was in mobiel openluchttheater De Carrousel in Antwerpen.

Mona Thijs (1999) studeerde af als master Woordkunst en educatieve master Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Er verschenen kortverhalen van haar in het literaire tijdschrift DW B en columns in De Standaard en Klasse. Onder de vleugels van theaterwerkplaats HETGEVOLG in Turnhout begeleidde ze samen met muzikant Elias Durnez een muziektheatertraject voor anderstalige nieuwkomers. Verder realiseerde ze Playlist van de pluk, een meertalige radioreeks waarin ze aan de slag ging met de muziek, verhalen en talen van seizoenarbeiders in de Haspengouwse fruitpluk. Momenteel werkt Mona aan haar debuutroman.

In residentie

27 feb 2023 – 11 mrt 2023
Budatoren

On tour

april 23 – april 24
Premiere Zuidpool | CC Brasschaat | De Singel | CC Muze | CC Gasthuis | CC Casino | CC De Steiger

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda