Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Bojana Cvejić & Marta Popivoda – TkH/Walking Theory (RS)

Bojana Cvejić & Marta Popivoda – TkH/Walking Theory (RS): Rhythms that Intensify Us

In kunstencentrum BUDA werken Bojana Cvejić en Marta Popivoda van TkH twee weken aan inhoudelijk onderzoek voor de experimentele documentaire film Rhythms that Intensify Us, die op zich weer onderdeel is van het grootschalige onderzoeksproject Performing the Self in the 21 Century. Nadat de 20ste eeuw benoemd werd als 'de eeuw van het Zelf’, rijst de vraag wat de beste manier is om de huidige ‘uitingen van het Zelf’ in de publieke en private domeinen van het sociale leven voor onze rekening te nemen.

In de film Rhythms that Intensify Us bestuderen Marta en Bojana de ritmes van het opgedreven werktempo. Ze focussen zich daarbij op mensen die een freelance productieregime implementeren in hooggekwalificeerd en goed betaald ‘kenniswerk’ in post-industriële kantooromgevingen (investeringsbanken, hedge fund management, consulting of software engineering…), en dans/performance in onafhankelijke, freelancewerk als zelfstandige.

Meer info: www.tkh-generator.net

Bojana Cvejić & Marta Popivoda – TkH/Walking Theory (RS)

Tkh/Walking Theory is een redactioneel collectief uit Belgrado (Servië) dat zich toelegt op artistiek en theoretisch onderzoek en activisme. TkH realiseerde veel uiteenlopende projecten, waaronder – sinds 2000 – een TkH magazine voor theorie rond podiumkunsten.

In residentie

18 okt 2015 – 30 okt 2015
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda