Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Bosse Provoost (BE) & Ezra Veldhuis (NL)

Bosse Provoost (BE) & Ezra Veldhuis (NL): Indoor Weather

Wat kunnen we in het theater doen met de wanhoop die wordt opgeroepen door de steeds groter wordende dreiging van de wereldwijde klimaatcatastrofe? Deze vraag is de leidraad voor Bosse Provoost en Ezra Veldhuis in een installatievoorstelling die de grote theaterzaal en het podium transformeert tot een fictief ecosysteem in voortdurende verandering.

When and if the sets burn,
when and if a figure clings
in fear to these set pieces
when and if this figure even
perseveringly utters screams
for instance for help,
when and if this happens it will be understood:
that the man working the spotlight
obviously knows what he is doing,
that he obviously just waited
until the time was ripe.

Inger Christensen

Bosse Provoost (BE) & Ezra Veldhuis (NL)

Bosse Provoost is theatermaker en regisseur. In zijn werk gaat hij radicaal voor een theater van ‘zintuiglijke onderprikkeling’. Hij creëert composities van licht- en sfeerverschuivingen, maakt ritme met stiltes en laat half-menselijk aandoende figuren aantreden op scène.

Ezra Veldhuis is beeldend kunstenaar. Ze onderhoudt een hybride praktijk, waarin licht als materiaal en onderwerp centraal staat: ze maakt installaties met monumentale schilderijen, schildert films op pellicule en werkt, voornamelijk als scenograaf en lichtontwerper, aan performances en theatervoorstellingen.

Het werk dat Provoost en Veldhuis sinds Matisklo (2018) samen maken, is hoe langer hoe meer op een beeldende logica geënt, waarbij theatertechniek niet als een versterkend element wordt gebruikt, maar als een vrij te bespelen en te bedenken instrumentarium. In 2020 gingen ze in première met de installatie-performance SUN-SET.

In residentie

16 aug 2020 – 25 aug 2020
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda