Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Bosse Provoost (BE) & Ezra Veldhuis (NL)

Bosse Provoost (BE) & Ezra Veldhuis (NL) & Oshin Albrecht (BE): SUN-SET

In SUN-SET ondernemen Ezra Veldhuis, Oshin Albrecht en Bosse Provoost een zoektocht naar een kosmogonisch moment: het ontspringen van iets uit het niets, ‘de geboorte van een wereld’.

Licht speelt in verhalen over het ontstaan van de kosmos steeds een centrale en ambigue rol. Licht onthult, maar blijft zélf onzichtbaar. Het wordt nog onbevattelijker wanneer we bedenken dat zich achter het licht steeds het duister schuilhoudt. En het donker dat we menen te zien, blijkt een kleur te zijn vermomd als donker.

Bosse Provoost (BE) & Ezra Veldhuis (NL)

Bosse Provoost is theatermaker en regisseur. In zijn werk gaat hij radicaal voor een theater van ‘zintuiglijke onderprikkeling’. Hij creëert composities van licht- en sfeerverschuivingen, maakt ritme met stiltes en laat half-menselijk aandoende figuren aantreden op scène.

Ezra Veldhuis is beeldend kunstenaar. Ze onderhoudt een hybride praktijk, waarin licht als materiaal en onderwerp centraal staat: ze maakt installaties met monumentale schilderijen, schildert films op pellicule en werkt, voornamelijk als scenograaf en lichtontwerper, aan performances en theatervoorstellingen.

Het werk dat Provoost en Veldhuis sinds Matisklo (2018) samen maken, is hoe langer hoe meer op een beeldende logica geënt, waarbij theatertechniek niet als een versterkend element wordt gebruikt, maar als een vrij te bespelen en te bedenken instrumentarium. In 2020 gingen ze in première met de installatie-performance SUN-SET.

In residentie

20 okt 2019 – 29 okt 2019
Budatoren

On tour

05 feb 2020 – 07 feb 2020
kunstenfestival Playground Antwerpen

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda