Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Bryana Fritz & Christoffer Forbes Schieche (US)

Bryana Fritz & Christoffer Forbes Schieche (US): Sixteen Candles

Sixteen Candles is hun derde samenwerking, maar hun eerste coproductie met BUDA én hun eerste project buiten schoolverband. Bryana & Christoffer beloven een oneindig, geel tapijt, vogeltjes, blote voeten, muziek, dans, gemanipuleerde stemmen, poëzie en weefsel. Let op, het tapijt is misschien niet echt…

Bryana Fritz & Christoffer Forbes Schieche (US)

Bryana Fritz studeerde dans in Minneapolis (US) en Essen (DE) voor ze naar Brussel verhuisde om er vorig jaar af te studeren aan P.A.R.T.S. Ze maakte er studentenvoorstellingen met o.a. Benjamin van Buren en Hagar Tenenbaum, en ook het verfrissende duet Breakfast Club met Christoffer Forbes Schieche (dat maart 2014 als enige niét-Buda-coproductie te zien was op Buda Vista #4). Voorts danste ze in voorstellingen van o.a. Anne Teresa de Keersmaeker, Salva Sanchis, David Hernandez en Xavier Le Roy.

Christoffer Forbes Schieche studeerde dans in Stockholm (SE) en Amsterdam (NL) vooraleer hij in de klas van Bryana terechtkwam op P.A.R.T.S. Hij maakte er studentenvoorstellingen met o.a. Bryana en met Benjamin Poehlig en Rósa Ómarsdóttir, en werd op ITS-festival Amsterdam genomineerd  met de Choreografie-award 2010 voor An Exclamation of Surprise or Incredulity van William Collins, waarin hij danste. Voorts danste hij net als Bryana in voorstellingen van Anne Teresa de Keersmaeker en Salva Sanchis, maar was ook te zien in creaties van James McGinn, Daniel Linehan en Henry Andersen.

In residentie

20 sep 2015 – 07 okt 2015
Budatoren & Budascoop

On tour

07 okt 2015 – 07 okt 2015
kunstencentrum BUDA (ikv BUDA VISTA)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda