Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Caroline Daish, Justine Maxelon & Michel Yang

Caroline Daish, Justine Maxelon & Michel Yang: Oracle

De drie kunstenaars komen in BUDA werken aan hun voorstelling Oracle. Het is vocale improvisatie oefening vanuit een vastgelegde choreografie, geschikt voor een specifieke plek, zoals treinstations, parken, bossen, openbare bibliotheken, privé livings,…

Caroline Daish, Justine Maxelon & Michel Yang

De Australische Caroline Daish woont en werkt in Brussel. Ze behaalde haar diploma Arts Management aan de universiteit van Adelaide, werkte ze als regisseur en actrice met kunstenaars van over de hele wereld en was Associate Artistic Director van Restless Dance Theatre, een van de belangrijkste Australische dansgezelschappen voor mensen met en zonder beperking. Ondertussen strekt haar werkveld van theater over performance tot film. De laatste jaren ontwikkelde Caroline een specifieke interesse voor projecten rond stem of gehoor. Ze volgde de postmaster performance aan a.pass en won de Melbourne Underground Film Festival Award voor Best Actress 2014 voor The Dead Speak Back. Ze werkte in BUDA nog samen met o.a. Myriam Van Imschoot voor haar ‘radiovoorstelling’ What Nature Says (made @ Buda), fungeerde als ‘levend boek’ in Mette Edvardsens Time fell asleep in the afternoon sun en speelde in de film van Sarah & Charles A day will come my future will be your past.

Danseres en performer Justine Maxelon woont en werkt in Brussel, studeerde aan IWANSON – international school for contemporary dance (Munchen) in 2009. Ze werkte in het verleden samen met o.a. Daniel Linehan, Benjamin Vandewalle, Nature Theatre of Oklahoma, … Bovendien is ze ook dramaturg, zoals bv. voor nadita van Alma Söderberg. 

De Amerikaanse performer Michel Yang woont en werkt eveneens in Brussel. Ze heeft een Master of Fine Arts in Dance van New York University’s Tisch School of the Arts en volgde een postgraduaat aan a.pass. Momenteel volgt ze een audiovisueel postgraduaat aan Sound Image Culture. Als performer werkte ze eerder met o.a. Lilia Mestre, Pierre Droulers, Mia Lawrence, en Walter Verdin. Ze geeft ook les in o.a. hedendaagse dans en improvisatie. 

In residentie

20 mei 2018 – 31 mei 2018
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda