Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cécile Bally (FR/DE) & Emma Tricard (FR)

Cécile Bally (FR/DE) & Emma Tricard (FR): Die Ausschreitung / Le Débordement

Deze residentie bij BUDA is de eerste repetitiefase van Die Ausschreitung / Le Débordement, een samenwerking tussen Cécile Bally (Berlijn) en Emma Tricard (Marseille) die de noties van speculatie en aanpassing in science fiction onderzoekt. De toekomst wordt gepland door onze regeringen, verkondigd door de media, haar voorspellingen dwingen ons tot een voortdurende aanpassing en vormen ons heden. Zo verschrompelen onze ideeën over de toekomst nog voor ze de kans krijgen tot bloei te komen: kunnen we beslissen over de toekomst of moeten we ons eraan aanpassen? Le Débordement is een bewerking van een sciencefiction tekst, collectief geschreven tijdens participatieve workshops in Aix-en-Provence, Berlijn, Reims, Santiago en Kortrijk, tot een dansvoorstelling. Tussen een letterlijke en figuurlijke behandeling van het scenario, representatieve gebaren en abstracte beweging, wordt de tekst onze performance partituur. Terwijl we met deze narratieve fictie omgaan, gaan we op zoek naar mogelijke leemtes waar het verhaal nog kan worden uitgevonden, onderhandeld, waar niet alles al geschreven is.

Dit project wordt gecoproduceerd door Ballhaus Ost – Berlijn, 3 bis f – lieu d'arts contemporains – Aix en Provence en Le manège de Reims – Scène Nationale. Met steun van kunstencentrum BUDA – Kortrijk en NAVE – Santiago. Gefinancierd door Hauptstadtkulturfonds, Fonds Transfabrik en RESONANCIAS (Goethe Institut + Institut Français Chile)

Website

Cécile Bally (FR/DE) & Emma Tricard (FR)

Danseres, choreografe en spreker Emma Tricard is momenteel gevestigd in Marseille na haar afstuderen aan de Master Exerce aan ICI-CCN in Montpellier. Sinds 2015 ontwikkelt ze een choreografisch onderzoek gebaseerd op de observatie en vervorming tussen “zeggen” en “doen”. Geworpen in een avontuurlijke zoektocht, bedenkt ze vervoegdansen, bedenkt ze haar werk in de toekomstige tijd en speelt ze met de oorzakelijke relaties tussen dingen, gedachten, bewegingen en natuurfenomenen. Haar projecten, altijd gekleurd met humor, worden zowel binnen als buiten het theater gepresenteerd en zijn het resultaat van veelvuldige samenwerkingen.

Cécile Bally is een Berlijnse choreografe met diploma's in dans (HZT Berlijn) en economie (École Normale Supérieure de Paris-Saclay). Haar artistieke werk legt verbanden tussen deze twee milieus en bevraagt, met humor, de plaats van rationaliteit en magisch realisme in performance. Cécile Bally verankert haar werk in de wereld van de sciencefiction als een sociale kritiek en kijkt naar overheersende entiteiten van de huidige populaire cultuur (de relatie van vampiers tot moderniteit, adolescentie in perifere ruimten, menselijk gedrag in de supermarkt, enz.) die dromen en nachtmerries uitlokken, utopisch en dystopisch tegelijk.

In residentie

27 jun 2021 – 09 jul 2021
Budatoren

On tour

02 dec 2021 – 04 dec 2021
Ballhaus Ost, Berlijn (DE)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda