Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cécile Bally (FR/DE) & Emma Tricard (FR)

Cécile Bally (FR): The Price is Right

The Price is Right is een choreografische studie van de supermarkt – wat verkocht wordt, wat gedaan wordt in die ruimte, hoe ontmoeten we elkaar en wat willen we daar tegenkomen. Het is een kritische hulde aan een plaats dat onze tijd symboliseert, als plaats dat onze levensstijl standardiseert. Hun residentie is een eerste collectieve ontmoeting met het onderzoek. Naast het undercover observeren van de Kortrijkse supermarkten observeren, zullen ze in de studio onderzoeken wat de relatie s tussen prijs en verlangen, magie, dromen en nachtmerries en de herhaalde handelingen dei geassocieerd worden met deze plek.

Voor deze voorstelling werkt Cécile Bally samen met performers Cathy Walsh, Marie Ursin, Asaf Aharonson, lichtontwerper Eva Alonso en geluidsontwerper Jassem Hindi.

The big supermarket down the road is always open: all day its electric doors slide stolidly back and forth, admitting and discharging streams of people. Its neon lit space is so impersonal and so eternal that it emanates both comfort and alienation. Inside you can forget that you're not alone, or that you are.” Rachel Cusk, Aftermath, 2012

Cécile Bally (FR/DE) & Emma Tricard (FR)

Danseres, choreografe en spreker Emma Tricard is momenteel gevestigd in Marseille na haar afstuderen aan de Master Exerce aan ICI-CCN in Montpellier. Sinds 2015 ontwikkelt ze een choreografisch onderzoek gebaseerd op de observatie en vervorming tussen “zeggen” en “doen”. Geworpen in een avontuurlijke zoektocht, bedenkt ze vervoegdansen, bedenkt ze haar werk in de toekomstige tijd en speelt ze met de oorzakelijke relaties tussen dingen, gedachten, bewegingen en natuurfenomenen. Haar projecten, altijd gekleurd met humor, worden zowel binnen als buiten het theater gepresenteerd en zijn het resultaat van veelvuldige samenwerkingen.

Cécile Bally is een Berlijnse choreografe met diploma's in dans (HZT Berlijn) en economie (École Normale Supérieure de Paris-Saclay). Haar artistieke werk legt verbanden tussen deze twee milieus en bevraagt, met humor, de plaats van rationaliteit en magisch realisme in performance. Cécile Bally verankert haar werk in de wereld van de sciencefiction als een sociale kritiek en kijkt naar overheersende entiteiten van de huidige populaire cultuur (de relatie van vampiers tot moderniteit, adolescentie in perifere ruimten, menselijk gedrag in de supermarkt, enz.) die dromen en nachtmerries uitlokken, utopisch en dystopisch tegelijk.

In residentie

24 jun 2018 – 07 jul 2018
Budatoren

On tour

31 okt 2018 – 29 nov 2018
Sophiensaele Berlin (DE)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda