Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Chloe Chignell (AU), Stefaan Govaart (NL) en Alice Hayward (AU)

Chloe Chignell (AU): PUBLIC RELATIONS

Wat voor woorden hebben we om onze relaties te beschrijven? En wat doen deze woorden voor ons? Chloe, Stefaan en Alice dachten na over hoe namen geven gebruikt wordt om identiteiten te creëren. Dat taal iets wordt dat kan ondersteunen wie je bent, het duidelijk maakt, of leesbaar. En dan dachten ze hoe ze taal konden gebruiken, door beschrijvingspraktijken, om net te proberen dis-identificeren. Om te denken over hoe het iets kan ontdoen, en zo een zekere lezing van lichamen, hun gebaren en hun relaties kan destabiliseren. Om zo te experimenteren met wat deze of welke relatie kan betekenen, en dus kan zijn. Vertrekkend van geometrieën van relatie, letterlijk de vormen die we aannemen, in liefde, zorg, aanraking en afhankelijkheid, en de erotiek te openen door taal.

website: www.chloechignell.com

Chloe Chignell (AU), Stefaan Govaart (NL) en Alice Hayward (AU)

Chloe Chignell is een danseres en choreografe die over tekst en choreografie heen werkt. Ze is co-founder van rile*, een boekenwinkel en projectruimte voor praktijken die tussen publicatie en performance schipperen. Als danseres werkte Chloe met Ingrid Berger Myhre, Adriano W. Jensen, James Batchelor, Anna Gaiotti, Phoebe Berglund, Gry Tingskog, Marten Spangberg en Atlanta Eke. Ze studeerde af aan de P.A.R.T.S research cyclus in 2018 en volgde een schrijf- en residentieprogramma aan DOCH in Stockholm. Ze was een DanceWEB ontvanger voor ImpulTanz in 2015. Ze is een redacteur van This Container Magazine en initiatiefnemer van PO$$E, een dans- en leesgroep.

Alice Heyward is een Australische danseres, choreografe en lerares wonend in Berlijn. Haar choreografisch werk wordt internationaal gepresenteerd in galeries, theaters, digitale en publieke ruimtes zoals Hua International (Berlin), MPavillion, Seventh, Home Cooking, Movement Research at the Judson Church (NYC), Gertrude Contemporary, PSAS, Bus Projects, Next Wave Festival, Performing Arts Festival (Berlin), Uferstudios (Berlin), Sophiensaele for Tanztage festival (Berlin), Keir Choreographic Award (Dancehouse) en Murray White Room. Als danseres werkt ze voor o.a. Maria Hassabi, Xavier Le Roy, Chloe Chignell, Luisa Sareiva, Alexandra Piric en Hana Erdman. Ze geeft Klein Technique aan de VCA en Lucy Guerin Inc.

Stefaan Govaart werkt rond dans, poëzie en theorie. Afgestudeerd aan P.A.R.T.S. in Brussel, werkte hij met o.a. Eszter Salamon, Mathias Ringgenberg, Adriano Wilfert Jensen, Liza Baliasnaja, zowel als danser als als dramaturg. Hij heeft een MA in Culturele Analyse van de Universiteit van Amsterdam. Met Bojana Cvejić, Eleanor Ivory Weber, Nikhil Vettukattil en Jan Ritsema co-organiseert hij SpringMeeting, een jaarlijks negendaags evenement over de inzet van kunst vandaag, in het Performing Arts Forum in Frankrijk.

In residentie

04 apr 2021 – 16 apr 2021
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda