Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Christine De Smedt (BE), Theo Livesey (UK/BE) en Liza Baliasnaja (LT/BE)

L’inconnu

Christine De Smedt, Liza Baliasnaja en Theo Livesey zijn terug te gast in Buda. Met hun onderzoeksproject L’inconnu onderzoeken ze ‘low intensity violence’ in het alledaagse, met een focus op taal, herhaling en het geheugen. Met ‘Taal als materiaal’, vanuit een choreografische en fysieke benadering, ontwikkelen ze formats die een veelheid aan stemmen en complexiteit in denken, voelen en bewustzijn aandacht geven. L’inconnu ontwikkelt performatieve vormen om het onderzoek met een publiek te delen.

Christine De Smedt (BE), Theo Livesey (UK/BE) en Liza Baliasnaja (LT/BE)

Christine De Smedt (°1963) werkt binnen het gebied van choreografie, dans en performance. Steeds vertrekkend vanuit een onderzoeksproces, ontwikkelt ze methodologieën voor verschillende performatieve formats. Ze werkte onder meer samen met Meg Stuart, Mårten Spångberg, Mette Edvardsen, Xavier Le Roy, Mette Ingvartsen, Eszter Salamon, Bojana Cvejic, Myriam Van Imschoot. Ze begeleidt artistieke projecten en residenties in de Research and Training Studio in Performing Arts in Brussel.

Theo Livesey (°1995), is een performer en maker in dans, theater en het ‘geschreven woord’. Theo studeerde af in P.A.R.T.S. in 2016 en werkt sindsdien samen met Gisèle Vienne als performer. Hij ontwikkelde eigen werk ‘op het podium en op papier’, en engageerde zich in verschillende samenwerkingsprocessen.

Liza Baliasnaja (°1994) is choreografe en danseres. Ze studeerde dans in P.A.R.T.S. en rondt momenteel haar diploma filosofie af aan de KU Leuven. In de afgelopen jaren hield Liza zich bezig met dans door middel van performance, onderzoek, pedagogiek en creatieve samenwerking.

In residentie

20 jun 2022 – 26 jun 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda