Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Christophe Meierhans (CH)

Christophe Meierhans (CH): Verein zur Aufhebung des Notwendigen

In het kader van ons contextprogramma What’s the matter with politics (april ’14), was hij in Budascoop te gast met Some Use For Your Broken Claypots, één van de meest pertinente voorstellingen van het afgelopen seizoen. Hij presenteerde er een nieuwe grondwet voor een radicaal andere democratische staat

Hij werkte in de Budatoren aan zijn nieuwe creatie Verein zur Aufhebung des Notwendigen (100 stappen tot wereldvrede), een diner over democratie. En over de realisatie van verlangens, individueel en collectief.

Christophe Meierhans (CH)

De Zwitserse Christophe Meierhans (°77, Geneva) is opgeleid als componist, maar ontwikkelde zich als multi-disciplinair kunstenaar. Zijn werk bestaat uit performances, interventies in de publieke ruimte, video, installaties, kortfilms en publicaties.

Hij woont en werkt in Brussel, maar was de afgelopen jaren geregeld in Kortrijk aan het werk,  o.a. als co-curator van Kortrijk Congé 2013 (wat resulteerde in het eerste filefestival van België) en Kortrijk 2014 (een tijdelijke stad in staat van uitzondering).

In residentie

08 mrt 2015 – 14 mrt 2015
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda