Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Chto Delat (RU)

Chto Delat (RU)

Het platform Chto Delat wil politieke theorie, kunst en activisme met elkaar verbinden en vraagt zich af hoe kennisproductie gepolitiseerd wordt en wat de plaats van kunst kan zijn binnen dat proces. Met hun activiteiten willen ze collectieve acties aanvuren die kunnen fungeren als prototypes van een sociaal model waarbinnen eigen doelstellingen compleet autonoom geformuleerd en gerealiseerd kunnen worden en die de vorm aannemen van een alternatieve kracht, een open systeem voor interactie met een brede samenleving.

De artistieke projecten van Chto delat omvatten o.a. videowerk, installaties, radioprogramma’s, onderzoek van de sociale en politieke ‘ruimte’, én publieke acties.

Chto Delat (RU)

De Russische organisatie Chto Delat werd in 2003 opgericht door een groep kunstenaars, critici, filosofen en schrijvers uit Petersburg, Moscou en Nizhyn Novgorod opgericht in 2003. Hun naam verwijst naar het gelijknamig en beroemd politiek pamflet dat Lenin schreef in 1901. Chto Delat betekent ‘What is to be done?’ – ‘Wat moet er gebeuren?’

In residentie

28 jun 2015 – 12 jul 2015
diverse locaties

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda