Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Claire Croizé / ECCE (FR)

Claire Croizé / ECCE (FR): Flowers (we are)

In Flowers (we are) verenigt Claire twee belangrijke inspiraties: de muziek van Johann Sebastian Bach en de teksten van Rainer Maria Rilke. Het is haar eerste samenwerking met een hedendaagse componist, Matteo Fargion, bekend van zijn duetten met choreograaf Jonathan Burrows. Fargion en zijn dochter Francesca brengen een selectie van preludes, klassiek en vakkundig uitgevoerd, maar bovenal zetten ze in op een speelse en haast oneerbiedige aanpak van de meester, en brengen ze een Bach die vervormd en getransformeerd wordt: koorzangen getranscribeerd voor quatre mains piano, nieuwe composities met een spoor van Bach, als een vage herinnering…

Rilke laat zich zien in de teksten van de nieuwe muziekstukken, poëzie omgezet naar popmuziek, en inspireert de personages die ronddwalen over het podium. Croizé creërt een wereld van sublieme berglandschappen en heroiek, toen mensen nog met engelen spraken. Tegelijk is Flowers (we are) intiem en genereus: de voorstelling gaat niet alleen over onze relatie met het goddelijke, maar ook met elkaar. Over de aarzelende liefde tussen twee mensen of de overweldigende band tussen een ouder en hun kind. Hoe die liefde te geven en hoe ze te ontvangen. Over de (on)mogelijkheid om elkaar werkelijk te ontmoeten.

Claire Croizé / ECCE (FR)

In 2017 richtten Claire Croizé en Etienne Guilloteau hun eigen dansgezelschap op, ECCE. De Franse choreografe en danseres Claire Croizé studeerde af in 2000 aan P.A.R.T.S. en is regelmatig bij kunstencentrum BUDA aan de slag.

In residentie

06 jan 2019 – 11 jan 2019
Budascoop

On tour

26 mrt 2019 – 27 mrt 2019
Kaaitheater Brussel

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda