Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

King Sisters (NL)

Close Harmony

“Bij BUDA leggen we de basis voor onze nieuwe voorstelling Close Harmony die in première gaat op Festival Cement 2024 (Den Bosch, Nederland). Close Harmony is misschien één van de meest uitdagende vocale stijlen, toch heeft het een tuttig imago. Als het al geen referenties oproept aan groepen uit de swing-periode als Andrew Sisters en King Sisters, dan zijn er wel associaties met mierzoete soul en gospel of de Sound of Silence van Simon and Garfunkel. Toch kan close harmony een inspiratiebron zijn voor experiment. De zanglijnen zijn dicht met elkaar vervlochten. Vandaar dat wij niet enkel muzikaal, maar elkaar ook fysiek willen opzoeken. Kunnen we onze muzikale nabijheid ook lichamelijk maken? Wanneer wordt dit te intiem of onveilig?”

King Sisters (NL)

King Sisters bestaat uit de zussen Joske, Annelie en Marthe Koning. Ze zijn alledrie podiumkunstenaars in een andere discipline. Joske (1989) is actrice en theatermaker (MA Veenfabriek, BA Toneelacademie Maastricht), Annelie (1992) is zangeres en componist (MA Toneelacademie Maastricht, BA Conservatorium ArtEZ Arnhem) en Marthe (1996) performancekunstenaar (BA Toneelacademie Maastricht). Ze dagen elkaar uit vanuit hun verschillende disciplines; een muzikale compositie leidt tot een theatrale spel-ingang, ze integreren muziek in fysieke performance en ontwikkelen een eigen vorm van dramaturgie waarin muzikale en inhoudelijke ontwikkeling samenvallen.

In residentie

25 sep 2023 – 06 okt 2023
Budatoren

On tour

vanaf MAART '24
Festival Cement, Kikker, Utrecht | Frascati Amsterdam | Zaal 3, Den Haag | Pand P, Eindhoven | O. Festival | De Sloot Amsterdam | Podium Bloos, Breda

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda