Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Monga, Lska & Jenna (IT)

Monga, Lska & Jenna (IT): Concrete

Monga, Lska & Jenna zijn voor het eerst in residentie bij BUDA. Ze werken er aan Concrete (werktitel), op zoek naar nieuwe manieren om ‘choreografie’ te tonen als een kunst van pure vorm en kleur-in-beweging. Concrete probeert ons begrip van (de relevantie van) avant-garde te versterken, om ons degelijks bestaan te vertalen in pure beweging, kleur en vorm en om die elementen te transformeren tot een sprankelende choreografie.

Monga, Lska & Jenna (IT)

De Italiaanse danseres en choreografe Camilla Monga studeerde theater en Schone Kunsten in Milaan en volgde een postgraduaat aan de Research Studio’s van P.A.R.T.S. (Brussel). Sinds 2012 werkt Camilla samen met muzikant Luca Lska en experimteren ze met geluidskunst om te komen tot audiovisuele producties.

Luca Lska schrijft en componeert muziek voor de theater-, dans en videowereld in Italië en treedt als muzikant met diverse ensembles over heel Europa. Hij studeerde jazz en combineert in zijn werk vaak improvisatie met zijn passie voor computerwetenschappen en technologie. In 2016 werd hij geselecteerd door IRCAM Parijs om deel te nemen aan Manifesto.

In 2015 werkten Camilla en Luca voor het eerst samen met de Italiaanse choreograaf, danser en beeldend kunstenaar Jacopo Jenna voor de presentatie van Quartetto per Oggetti in P.A.R.T.S., in CND/Camping in Parijs tijdens de DansBiennale van Venentië 2016.

Hun artistieke samenwerking functioneert als een internationele uitwisseling die onderzoek deelt met een breder netwerk van verschillende artistieke organisaties.

In residentie

19 feb 2017 – 02 mrt 2017
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda