Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Emmilou Roessling (DE)

Copernicus Drift

Emmily Roesling

In Copernicus Drift dansen vier vrouwen samen en roepen een ruimte op die nadenkt over het begrip paradigmaverschuiving: een onomkeerbare vooruitgang binnen een discipline en de spanning die ontstaat tussen nieuwe kennis en het onvermijdelijk tot een einde komen van gevestigde wereldbeelden.

Copernicus Drift meandert in het private en het kosmische, in intimiteit en theorie. Deze overlappende dubbelzinnigheden, drijvende tijd en ruimte, zijn verbonden met sensaties van angst en verdriet, paradoxaal ervaren als een verdubbeling van een verlangende anticipatie op wat nog moet komen.

Emmilou Roessling (DE)

met Amanda Barrio Charmelo, Hanako Hayakawa and Rachell Bo Clark

Emmilou Rößling’s werk ontwikkelt zich rond vragen over representatie en perceptie, vaak strevend naar verschillende vormen van camouflage, en gebruikmakend van verschillende media, waaronder dans, performance, textiel en sculptuur, met een interesse in het bezetten van zones van onbepaaldheid. Emmilou studeerde choreografie in Gießen en aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en beeldende kunst aan de Städelschule Frankfurt. Recente werken zijn THE FRATERNITY (2020), FLUFF (2019), WATER COOLER CHAT (2018) gepresenteerd in zalen als Judson Church NYC, Sophiensaele Berlin, Arsenic Lausanne, Beursschouwburg Brussel, Mousonturm FFM en Frankfurter Kunstverein.

 

In residentie

16 aug 2022 – 20 aug 2022
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda