Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cuqui Jerez (ES)

Cuqui Jerez (ES): Ultra-things

Ultra-things is een levende performance, een poëtisch bewegend landschap waar het publiek vrij kan in- en uitlopen. Via performers met pruiken en opvallende tenues speelt Jerez met verwachtingen en zaait ze wanorde in een knotsgek universum.

Ultra-things draait rond het creëren van spanning, hetzij op een ongewone manier. Spanning associëren we doorgaans met thrillers en andere verhaalstructuren, maar hoe kun je diezelfde spanning ook creëren met een minimum aan gebeurtenissen en betekenis? Via geluid, ruimte, lichamen, objecten en acties zoekt Cuqui Jerez naar spanning in de kleinste keuzes en details. Nooit deed een stilte meer nagelbijten dan in deze voorstelling. Ultra-things is gewaagd, expressief en laat niemand onverschillig achter.

Cuqui Jerez (ES)
in samenwerking met Óscar Bueno, Anto Rodriguez, Cecile Brousse, Louana Gentner, Javi Cruz en Gilles Gentner

Cuqui Jerez studeerde dans in Madrid en New York en is al enkele decennia werkzaam als kunstenaar, choreograaf en performer in verschillende gezelschappen, films en voorstellingen. Haar eigen creaties cirkelen rond de relatie tussen lichaam en ruimte, tijd en objecten, verwachting en beleving en de grens tussen fictie en realiteit. Ze was eerder bij kunstencentrum BUDA te gast voor The Nowness Mystery, The Dream Project en Ultra-things.

In residentie

04 nov 2019 – 24 nov 2019
Budatoren

On tour

23 nov 2019 – 23 nov 2019
Budascoop (NEXT festival)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda