Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cuqui Jerez & Óscar Bueno (ES)

Cuqui Jerez (ES): Ultra-things

Ultra-things is een levende performance, een poëtisch bewegend landschap waar het publiek vrij kan in- en uitlopen. Via performers met pruiken en opvallende tenues speelt Jerez met verwachtingen en zaait ze wanorde in een knotsgek universum.

Ultra-things draait rond het creëren van spanning, hetzij op een ongewone manier. Spanning associëren we doorgaans met thrillers en andere verhaalstructuren, maar hoe kun je diezelfde spanning ook creëren met een minimum aan gebeurtenissen en betekenis? Via geluid, ruimte, lichamen, objecten en acties zoekt Cuqui Jerez naar spanning in de kleinste keuzes en details. Nooit deed een stilte meer nagelbijten dan in deze voorstelling. Ultra-things is gewaagd, expressief en laat niemand onverschillig achter.

Cuqui Jerez & Óscar Bueno (ES)

Cuqui Jerez
Cuqui Jerez is kunstenaar, choreograaf en performer. Nadat ze in de jaren negentig als danseres en performer met verschillende choreografen in Europa werkte, begon ze in 2001 haar choreografisch werk te ontwikkelen. Sindsdien heeft ze voorstellingen gecreëerd die op talrijke festivals in Europa, de VS en Latijns-Amerika te zien waren. Haar hoofdactiviteit is creatie, maar ze neemt ook deel aan verschillende onderzoeks-, curator-, onderwijs- en publicatieprojecten. Ze maakt deel uit van het collectief Dorothy Michaels – Bureau voor artistieke productie en onderzoek.
www.cuquijerez.com
www.dorothymichaels.es

Óscar Bueno
De praktijk van Óscar Bueno beweegt zich non-stop tussen het muzikale, het choreografische en het visuele, op een min of meer vooropgezette manier. Hij is auteur maar begeleidt ook processen van andere kunstenaars. Hij heeft zijn werk en samenwerkingen gepresenteerd in ruimtes als: Mercat de les Flors, Teatros del Canal, Centro Conde Duque, BUDA, Kaai theater, farº festival, La Casa Encendida, MACBA, CA2M, Museo Reina Sofía, Matadero Madrid, Tanzquartirer, PNEU, etc. Hij maakt deel uit van het collectieve project Dorothy Michaels – Bureau voor artistieke productie en onderzoek.
www.osburo.com
www.dorothymichaels.es

In residentie

04 nov 2019 – 24 nov 2019
Budatoren

On tour

23 nov 2019 – 23 nov 2019
Budascoop (NEXT festival)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda