Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cuqui Jerez & Óscar Bueno (ES)

Cuqui Jerez (ES): The Dream Project

Ze heeft in de BUDA-studio’s gewerkt aan The Dream Project, een experiment rond de methode van het produceren. De basisregel: er wordt gedurende één jaar minstens één stuk per maand gemaakt. Vorm en thema kunnen altijd weer verschillen. The Dream Project zoekt het onbekende op in het heden. Per productie werkt Cuqui met iemand anders samen: Maria Jerez, Carlos Carpintero, Marisol López Rubio, e.a. De resultaten daarvan waren o.a. te zien zijn in Theaterfestival Spielart München, Kaserne Basel, Stromereien Zurich en in Kortrijk.

Cuqui Jerez & Óscar Bueno (ES)

Cuqui Jerez
Cuqui Jerez is kunstenaar, choreograaf en performer. Nadat ze in de jaren negentig als danseres en performer met verschillende choreografen in Europa werkte, begon ze in 2001 haar choreografisch werk te ontwikkelen. Sindsdien heeft ze voorstellingen gecreëerd die op talrijke festivals in Europa, de VS en Latijns-Amerika te zien waren. Haar hoofdactiviteit is creatie, maar ze neemt ook deel aan verschillende onderzoeks-, curator-, onderwijs- en publicatieprojecten. Ze maakt deel uit van het collectief Dorothy Michaels – Bureau voor artistieke productie en onderzoek.
www.cuquijerez.com
www.dorothymichaels.es

Óscar Bueno
De praktijk van Óscar Bueno beweegt zich non-stop tussen het muzikale, het choreografische en het visuele, op een min of meer vooropgezette manier. Hij is auteur maar begeleidt ook processen van andere kunstenaars. Hij heeft zijn werk en samenwerkingen gepresenteerd in ruimtes als: Mercat de les Flors, Teatros del Canal, Centro Conde Duque, BUDA, Kaai theater, farº festival, La Casa Encendida, MACBA, CA2M, Museo Reina Sofía, Matadero Madrid, Tanzquartirer, PNEU, etc. Hij maakt deel uit van het collectieve project Dorothy Michaels – Bureau voor artistieke productie en onderzoek.
www.osburo.com
www.dorothymichaels.es

In residentie

21 sep 2014 – 09 okt 2014
BT Studio 0

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda