Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Kidows Kim (KR)/Hubert Crabières (FR)/Josiane Martinho (CH)

Cutting mushrooms

Beïnvloed door de film “Tetsuo: The Iron Man”, geregisseerd door Tsukamoto Shinya in 1989, is Kidows geïnteresseerd in de kwestie van een verijdelde lichamelijke transformatie.
Hier onderzoekt hij een ambiguïteit die verward is met lichaam, stem, objecten en kostuums.
Hierbij nodigt hij Hubert Crabières en Josiane Martinho uit, zodat  onze gedachten en materialen konden delen. Ze verstrengelen hun interesses rond de inval van de realiteit in fictie via de productie van hybride objecten en kledij.

foto: Images d’Hubert Crabières pour la collection de Josiane Martinho, Am I my soul’s sleepingbag?, 2018, Argenteuil.

Kidows Kim (KR)/Hubert Crabières (FR)/Josiane Martinho (CH)

Na zijn studies grafische vormgeving, mime en vervolgens dans aan de CNDC in Angers, volgde Kidows Master Exerce aan ICI-CCN van Montpellier.
Zijn werk dwaalt tussen het figuratieve en het abstracte waar monstruositeit alomtegenwoordig is. Door een onvoltooide transformatie van het lichaam, brengt hij een verontrustende absurditeit naar buiten om vreemde dubbelzinnige wezens te onthullen.

Hubert Crabieres woont en werkt in Argenteuil, Ile de France. Hij is afgestudeerd aan de ENSAPC, de nationale kunstschool van Parijs-Cergy.
Zijn werk, georganiseerd rond een unieke reeks getiteld La pesanteur et la grâce (Gravity&Grace), brengt beelden van persoonlijke initiatieven en in opdracht gemaakte werken samen.

Josiane Martinho is modeontwerpster. Zij woont en werkt in Genève. Opgeleid aan de Geneva University of Art and Design (HEAD), behaalde ze haar bachelordiploma in 2018 en won ze in datzelfde jaar de Bongénie-prijs.
Het is haar doel om haar persoonlijke en experimentele benadering van kleding te ontwikkelen door te maken, door samenwerkingsprojecten en redactionele stilering.

In residentie

30 aug 2021 – 11 sep 2021
Budatoren

On tour

02 sep 2021 – 02 sep 2021

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda