Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Daniel Linehan (US/BE)

Daniel Linehan (US/BE): Body of Work

Dans wordt beschouwd als een efemere kunstvorm die onmiddellijk verdwijnt na het momentum van de voorstelling. Maar elke danser zal je vertellen dat dit niet waar is. Choreografieën uit verleden blijven leven in het lichaam van de danser.
In Body of Work onderzoekt Daniel Linehan dit idee in relatie tot zijn eigen lichaam en tot zijn jonge traject als danser en choreograaf. Linehan maakt een retrospectieve archeologie: hij verdiept zich in het choreografisch materiaal dat hij de afgelopen 13 jaar creëerde en ontdekt fragmenten die na al die tijd nog aanwezig zijn in zijn lichaam. Hij remixt deze fragmenten om een nieuwe dansvoorstelling te creëren, die een rode draad onthult tussen disparate momenten uit verschillende voorstellingen. Het resultaat is een choreografie over het verstrijken van de tijd, die erkent dat het verleden altijd sterk in het heden is verankerd.

Daniel Linehan (US/BE)

Choreograaf en danser Daniel Linehan studeerde dans in Seattle, en werkte nadien in New York als performer bij o.a. Miguel Gutierrez. Sinds 2008 werkt hij vanuit Brussel, en maakte hij o.a. Montage for Three(2009), Being Together without any Voice (2010), Zombie Aporia (2011) (ook te zien in BUDA), Gaze is a Gap is a Ghost (2012) (gemaakt in o.a. de BUDA-studio's), Doing While Doing (2012), The Karaoke Dialogues (2014), Un Sacre du Printemps (2015), dbddbb(2015) en Flood (2017).

Met zijn choreografieën bewandelt Linehan de dunne lijn die dans onderscheidt van al het andere. Hij maakt performances vanuit het standpunt van nieuwsgierige amateur, test verschillende interacties tussen dans en niet-dans, op zoek naar ongewone combinaties, tegenstellingen en parallellen tussen teksten, bewegingen, beelden, liedjes, video’s en ritmes.

Meer info: http://hia-tus.org/

foto (c) Olivia Droeshaut

In residentie

09 sep 2018 – 20 sep 2018
Budatoren

On tour

24 apr 2019 – 26 apr 2019
Kaaitheater Brussel

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda