Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

DEWEY DELL (IT)

DEWEY DELL (IT): ((still untitled))

In die toekomstige productie, voorlopig nog zonder titel, onderzoeken ze de omgeving waarin de eerste menselijke wezens artistiek actief waren: de grotten. Van daaruit bekijken ze de afstand van hier tot onze artistieke stamvaders. Bij BUDA werken ze aan de eerste scènes van het project en experimenteren ze voor het eerst met een kunstfluiter…

DEWEY DELL (IT)

Het Italiaanse dansgezelschap Dewey Dell werd in 2007 opgericht door Teodora, Demetrio en Agata Castellucci en Eugenio Resta. Zij tekenen elk voor een specifiek aspect van het werk (choreografie, muziek, licht en decor), maar werken tegelijk (als) collectief aan het materiaal. De compagnie-naam verwijst naar het jonge meisje in Faulkner’s As I lay dying. Sinds 2013 worden ze ondersteund door het Europese netwerk APAP, waarvan BUDA één van de oprichters is.

Hun voorstellingen waren te zien op de belangrijkste festivals in Europa, maar geregeld ook in Australië, Rusland en Amerika. In 2011 waren ze voor het eerst te gast bij kunstencentrum BUDA, waar ze met lokale jongeren de voorstelling Grave (her)maakten. In 2013 creëerden ze er n.a.v. NEXT festival Marzo, dat nadien ook op de Dans Biënnale van Venetië te zien was.

De laatste jaren experimenteren ze ook met diverse vormen van ‘concert’, vaak i.s.m. Demetrio Castellucci’s Black Fanfare. Ook op Buda Vista#8 (27/02 – 22:30 Budascoop) brengen ze een concert. Ze maken van de gelegenheid gebruik om wat langer in Kortrijk te toeven en eerste stappen te zetten in een nieuw project.

foto: © Giulio Callegaro

In residentie

26 feb 2016 – 03 mrt 2016
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda