Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Pablo Esbert Lilienfeld (ES) & Federico Vladimir Strate Pezdirc (AR)

Pablo Esbert Lilienfeld (ES) & Federico Vladimir Strate Pezdirc (AR): Dragon 4

Dragon 4 is de naam van een onderzoeksproject dat categorieën en de identiteitspolitiek bekijkt door middel van de logica en esthetiek van Fantasy Role Playing Games. Uitgaande van de sterk gestandariseerde systemen van regels die vorm geven aan de gedeelde ficties van deze games, zijn ze geïnteresseerd in het onderzoeken hoe problematische voorstellingen van gender, ras of klasse vermengd zijn met fantasie en speculatie.

Dragon4: Grimorio is het vierde deel van de Dragon Pieces, een reeks werken die gericht zijn op het vinden van speelse representaties van collectiviteit die de hegemonische manieren om te horen en te vertellen over onszelf in vraag stellen.

Deze residentie wordt ondersteund door AC/E PICE en SPAIN Arts & Culture / Embajada de España en Bélgica
Dit project wordt ondersteund door Ayuntamiento de Madrid, kunstencentrum BUDA, WP Zimmer en workspacebrussels / Kaai Studios
Pablo Esbert Lilienfeld (ES) & Federico Vladimir Strate Pezdirc (AR)

Pablo Esbert Lilienfeld (Madrid, 1981) is muzikant en choreograaf. Hij behaalde een BA in Audiovisuele Communicatie aan de UCM in Madrid, een diploma in Hedendaagse Dans aan de RCPD in Madrid en een diploma van de Research Studios van P.A.R.T.S. in Brussel. 

Federico Vladimir Strate Pezdirc (Buenos Aires, 1983) heeft een Bachelor in communicatie van de UCM Madrid en een Master in visuele communicatie aan het Royal College of Arts in Londen. Zijn werk werd bekroond met verschillende onderscheidingen, waaronder de eerste prijs bij Auditorio de Galicia en Creación Joven INJUVE.

Hun werk maakt gebruik van speculatieve fictie binnen de dans/performance, documentaire, fotografie en beeldhouwkunst om normatieve verhalen te onderbreken die zijn genaturaliseerd door historische discoursen.

In residentie

13 sep 2020 – 25 sep 2020
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda