Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Els Viaene & Aileen Bonne (BE)

Els Viaene & Aileen Bonne (BE)

De klanktaal van Els en de danstaal van Aileen kennen opvallend veel raakpunten. Ze werken nu voor het eerst samen. Het resultaat (voorlopig nog zonder titel) wordt een zintuiglijke performance die de grenzen tussen podium en publiek doet vervagen. Door middel van een 'onzichtbare' geluidsinstallatie met specifieke soundscapes (klanken, stemmen, muziek) rondom het publiek, een choreografie voor onervaren dansers en beeldende elementen wordt het publiek middenin een echte ervaring geplaatst. Die ervaring is gebaseerd op het proces dat mensen doormaken tijdens kwetsbare periodes in hun leven (depressie, angst e.a…).

Tijdens hun residentie in BUDA onderzoeken ze welk beeldend en auditief material werkt in relatie tot de bewegingen van de groep niet-professionele dansers. Een klank wordt tastbaar en voelbaar. Een beweging vult aan wat niet uitgesproken wordt. Het eindresultaat is geen klankperformance, is geen dansperformance. Dit is tastbaar, voelbaar, hoorbaar. Hier sta je middenin.

Na BUDA werken Els & Aileen verder in de studio’s van Les Ballets C de la B. Van daaruit laten ze het project verder groeien.

Els Viaene & Aileen Bonne (BE)

De Belgische geluidskunstenares Els Viaene vertrekt in haar werk van klanken die ze uit een landschap haalt. Die 'field recordings' worden nadien verwerkt in een compositie, een live performance of een installatie. De geluiden roepen beelden op, tekenen een nieuw landschap, transformeren een ruimte. De geluiden komen los van hun oorspronkelijke bron en worden in een nieuwe context geplaatst. Hun beeld verdwijnt. (www.aurallandscape.net)

De jonge Belgische danseres Aileen Bonne volgde een intensieve opleiding aan MUDA Gent, en verbaasde met haar afstudeerproject o.a. jurylid Alain Platel.

In residentie

23 aug 2016 – 29 aug 2016
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda