Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Emile Pineault (CA)

Emile Pineault (CA): Hyperpassif

Hyperpassiviteit is een reactie op een hyperactieve en oververhitte wereld. Hoe kan deze wervelende en destructieve machine worden afgeremd?

In deze performance stellen Emile Pineault en Claudel Doucet zich verschillende manieren van partnerwerk voor dat de normen van hun acrobatische praktijk opnieuw in evenwicht brengt. Ze proberen een gesprek over machtsverhoudingen te stimuleren om de relaties tussen actief en passief, vrouwelijk en mannelijk, vloeiend te maken.
Met als doel deze binaire tegenstellingen op te lossen dwingt Hyperpassif een ontmoeting af tussen een onstabiele scenografie, noise muziek, Grieks-Romeins worstelen, en een empathische hand tot hand benadering waarin lichamen in elkaar grijpen, ontwrichten en zich verenigen

Emile Pineault (CA)

Emile Pineault volgde een circustraining waarin hij de grenzen van zijn technische en fysieke vaardigheden opzocht. Hij creëerde een eigen lichaamstaal waarin hij hedendaagse dans en acrobatiek combineert. In zijn choreografische en dramaturgische benadering probeert Emile het lichaam te deformaliseren, zonder het te breken.

In residentie

09 dec 2018 – 20 dec 2018
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda