Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Etienne Guilloteau (FR)

Etienne Guilloteau (FR): Solo for Cecilia

Nu maakt hij voor het eerst een solo voor een vrouw. Solo for Cecilia wordt een choreografie over verzet, geïnspireerd op de figuur van Antigone en gemaakt voor en met de Argentijnse sterdansers Cecilia Lisa Eliceche.

Het Belgische elektrische gitaarkwartet Zwerm zorgt voor live muziek. Zij combineren een experimentele rock-attitude met de precisie van klassieke muziek.

Etienne Guilloteau (FR)

De Franse choreograaf Etienne Guilloteau (°76) volgde dans aan het conservatorium in Poitiers en P.A.R.T.S. Brussel. Zijn afstudeersolo Love me two times was te zien op verschillende plaatsen in Europa. Hij is kind aan huis bij kunstencentrum BUDA, dat zijn werk structureel ondersteunt. Etienne werkte de voorbije jaren in de BUDA-studio’s o.a. aan zijn eigen creaties La Magnificenza (2006), Tres Scripturae (2010) en Synopsis of a Battle (2013). Niet zelden ligt de focus daarbij op de dramaturgische relatie tussen dans, muziek en licht.

Daarnaast was hij als danser te zien in voorstellingen van o.a. Vincent Dunoyer, Rosas, Charlotte Vanden Eynde, Marc Vanrunxt en Claire Croizé.

In residentie

02 mrt 2015 – 14 mrt 2015
Budatoren

On tour

26 okt 2015 – 26 okt 2015
Leuven

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda