Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Eveline Van Bauwel (BE)

Eveline Van Bauwel (BE): Infinite Journey / In this together…

In 2012 startte ze haar eigen creaties met Infinite Journey/ Two Autumns and I have not changed enough. Voor haar nieuwe project – Infinite Journey/ In This Together… – komt ze bij kunstencentrum BUDA werken.

Infinite Journey / In this together… wordt een dansvoorstelling waarin de choreografische structuur wordt gedragen door een ‘oer-drieklank’. De basiskleuren en -vormen zijn het vertrekpunt van een abstracte en absurde evolutietheorie waarin Eveline Van Bauwel een brug bouwt tussen dans en technologie.

Geïnspireerd door de synesthesie en gebaseerd op de kleurenleer van Johannes Itten en Kandinsky zou je dit een hedendaags, uitgepuurd en vereenvoudigd Bauhaus ballet kunnen noemen.

Eveline Van Bauwel (BE)

Eveline Van Bauwel (°78, Borgerhout) studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen in 1996 en danste een aantal jaren bij de Volksopera Wenen. In 2003 begon ze freelance te werken (o.a. met Liz King, en Marc Thompkins) en verhuisde in 2004 terug naar België, waarna ze werkte voor Jan Fabre, Kris Verdonck, Heiek Langsdorf, PONI, Geert Vaes e.a.  Sinds 2006 is ze ook Yoga-leraar.

In residentie

23 aug 2015 – 27 aug 2015
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda